top of page
  • Foto van schrijverQuirijn Wijtten

De oude baas!

Bijgewerkt op: 19 jul. 2020


of


De heer L.L. (Leo) Veldstra ontving op donderdag 16 juli een Koninklijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Wolbert Meijer. De heer Visser werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Op 1 mei beëindigde hij zijn praktijk voor osteopathie. Naast de professionele uitoefening van zijn beroep heeft hij een heel grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van osteopathie in Nederland.

De heer Veldstra heeft eind jaren ’80 de osteopathie geïntroduceerd in Nederland. Hij deed dit vanuit Frankrijk, waar hij zelf de opleiding tot osteopaat heeft gevolgd. Hij was onder meer de initiator van de eerste, wettelijk gedragen en geregistreerde opleiding voor osteopathie in Nederland en verzorgde hiervoor onder meer de organisatie, seminaries, examens en deelname aan landelijke organisaties. Verder was hij mede-initiator van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en de Nederlands Registratie voor Osteopathie (NRO). Hiermee steeg de heer Veldstra ver uit boven wat de professionele uitoefening van zijn beroep van hem vraagt en heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de osteopathie als geneeswijze in Nederland, maar ook voor de opleiding en accreditatie hiervan.


In zijn vorige woonplaats was de heer Veldstra voorzitter van de lokale duikclub. Met zijn medische achtergrond voerde hij medische keuringen uit van de clubleden. De vergoedingen die hij ontving schonk voor onder meer de bouw van een clubhuis.

Met zijn grote liefde voor jazz was hij de oprichter van ‘Jazz aan de IJssel’ en organiseerde van 2011 tot 2014 twee edities per jaar, waar grote namen aan hebben deelgenomen.

Van 2016 tot 2018 was hij voorzitter van het Cultureel Centrum Heerde. 

Hij is nog altijd vrijwilliger bij het Kozakkenveer. Sinds 2014 is hij voorzitter van de stichting. Hij heeft in die functie geregeld overleg met betrokken partijen als de provincie en de gemeenten. Bij de Stichting Havenbeheer Veessen is hij sinds 2018 havenmeester.

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page